De Neteland Natuurloop

Alle praktische info

Over de Natuurloop

De Neteland Natuurloop is een jaarlijkse, recreatieve natuurloop doorheen de Herentalse bossen. Het doel van de Natuurloop is om te genieten van de natuur die je ook dicht bij huis vindt. Vandaar werken wij ook niet met een tijdsregistratie. Er zijn vier afstanden die je kan lopen of wandelen 5, 11, 16 of 21 kilometer. Nadien kan je rustig nakaarten op een aangenaam terras. Het terras is zowel overdekt (een tent) als in open lucht. 

Inschrijven

Tickets kunnen uitsluitend aangekocht worden via deze website. De deelnameprijs hangt van de afstand af. (10-16 euro). Boeken doe je via onderstaande knop.

Op de dag zelf inschrijven kan ook:

 • Olivia 5 km: 14 euro
 • Fintro Herentals 11 km: 17 euro
 • Wolfstee Ten Miles: 17 euro
 • ½ Marathon by STG: 20 euro

Inbegrepen

 • Je steunt integraal het goede doel, het Olivia Fund
 • Uniek en prachtig parcours met seingevers, uitgebreide bevoorrading met sportdrank en voeding, …
 • Gratis toegang tot de Toeristentoren
 • Onderweg toegang tot de Toeristentoren t.w.v. 1 euro
 • Kleedkamers en douches zijn beperkt beschikbaar
 • Gratis tassenbewaring
 • EHBO-post
 • Foto’s volgen nadien op de website en sociale media. Sta jij er liever niet mee op? Geef ons een seintje.  

Medisch advies

De organisatie van de Neteland Natuurloop raadt iedereen aan om geen zware inspanningen te leveren waarop men fysiek niet goed voorbereid is. Maak verstandige keuzes aangaande de afstand die je wil afleggen en/of het tempo dat je je lichaam wil opleggen. De Neteland Natuurloop is een recreatieve natuurloop, zonder tijdsregistratie en prestatiebeloningen. Wie prestatiegericht en aan hoge intensiteit wil sporten, laat zich best jaarlijks controleren door een (sport-)arts.

Als deelnemer moet je geen medische attesten voorleggen. Het is aan de sporter zelf om te beslissen hoe hij omgaat met de informatie die hij meekrijgt tijdens een medische controle. De organisatie van de Neteland Natuurloop draagt dienaangaande geen verantwoordelijkheid. 

Bereikbaarheid

MET DE FIETS

We voorzien een fietsenstalling aan de startlocatie (Wijngaard 10, 2200 Herentals) voor zij die met de fiets komen.

MET DE AUTO

Er zijn geen parkeerplaatsen beschikbaar aan de startlocatie. Als bezoeker mag je niet met de auto in de Wijngaard parkeren.

Op onderstaande parkings kan je gratis parkeren:

Vanaf beide parkings is de route tot aan de startlocatie afgepijld.

MET DE TREIN

Vanuit het station Herentals vertrekken dagelijks treinen naar onder meer Antwerpen, Brugge, Kortrijk, Gent, Hasselt, Mechelen, Leuven en Luik. Ook via onze buurgemeenten Geel, Turnhout, Olen, Mol, Lier en Tielen bereik je gemakkelijk het station van Herentals.

Voor tickets en info, surf naar www.belgianrail.be.

MET DE BUS

Elk uur passeren er verschillende bussen dicht bij de startlocatie met gemakkelijke verbindingen tussen onder meer Antwerpen, Turnhout, Leuven, Aarschot, Massenhoven, Lille, Poederlee, Zoersel, Malle en Broechem.

Voor tickets en info, surf naar www.delijn.be.

Ga jij deze sportieve uitdaging aan?

We kijken er naar uit om jullie opnieuw massaal te verwelkomen in de Herentalse bossen. Scoor je ticket snel online en zorg dat jij erbij bent!

Veelgestelde vragen