De Neteland Natuurloop

Alle praktische info

Over de Natuurloop

De Neteland Natuurloop is een jaarlijkse, recreatieve natuurloop doorheen de Herentalse bossen. Het doel van de Natuurloop is om te genieten van de natuur die je ook dicht bij huis vindt. Vandaar werken wij ook niet met een tijdsregistratie. Er zijn vier afstanden die je kan lopen of wandelen 5, 12, 16 of 21 kilometer. Nadien kan je rustig nakaarten op een aangenaam terras. Het terras is zowel overdekt (een tent) als in open lucht. 

Inschrijven

Tickets kunnen uitsluitend aangekocht worden via deze website.

Deelnemers die inschrijven voor 30-04-2024 genieten van het Early Bird tarief:

 • Olivia 5 km: 12 euro
 • Fintro Herentals 12 km: 15 euro
 • Wolfstee Ten Miles: 15 euro
 • ½ Marathon by STG: 18 euro

Vanaf 01-05-2024 tot 27-06-2024 20.00 uur start de reguliere ticketverkoop met volgende tarieven:

 • Olivia 5 km: 13 euro
 • Fintro Herentals 12 km: 17 euro
 • Wolfstee Ten Miles: 17 euro
 • ½ Marathon by STG: 20 euro

 Boeken doe je via onderstaande knop.

Op de dag zelf inschrijven kan ook:

 • Olivia 5 km: 15 euro
 • Fintro Herentals 12 km: 20 euro
 • Wolfstee Ten Miles: 20 euro
 • ½ Marathon by STG: 23 euro

Inbegrepen

 • Je steunt integraal het goede doel, het Olivia Fund
 • Uniek en prachtig parcours met seingevers, uitgebreide bevoorrading met sportdrank en voeding, …
 • Onderweg toegang tot de Toeristentoren t.w.v. 1 euro
 • Kleedkamers zijn beschikbaar
 • Gratis tassenbewaring
 • Foto’s volgen nadien op de website en sociale media. Sta jij er liever niet mee op? Geef ons een seintje.  

Medisch advies

De organisatie van de Neteland Natuurloop raadt iedereen aan om geen zware inspanningen te leveren waarop men fysiek niet goed voorbereid is. Maak verstandige keuzes aangaande de afstand die je wil afleggen en/of het tempo dat je je lichaam wil opleggen. De Neteland Natuurloop is een recreatieve natuurloop, zonder tijdsregistratie en prestatiebeloningen. Wie prestatiegericht en aan hoge intensiteit wil sporten, laat zich best jaarlijks controleren door een (sport-)arts.

Als deelnemer moet je geen medische attesten voorleggen. Het is aan de sporter zelf om te beslissen hoe hij omgaat met de informatie die hij meekrijgt tijdens een medische controle. De organisatie van de Neteland Natuurloop draagt dienaangaande geen verantwoordelijkheid. 

Bereikbaarheid

MET DE FIETS

We voorzien een fietsenstalling aan de startlocatie (Wolstraat 27, 2200 Herentals) voor zij die met de fiets komen.

MET DE AUTO

Er is beperkt parking voorzien aan de startlocatie. Je kan parkeren in de oude glasfabriek van Mols-Dom (Burchtstraat Herentals)

Andere parkeermogelijkheden zijn: 

MET DE TREIN

Vanuit het station Herentals vertrekken dagelijks treinen naar onder meer Antwerpen, Brugge, Kortrijk, Gent, Hasselt, Mechelen, Leuven en Luik. Ook via onze buurgemeenten Geel, Turnhout, Olen, Mol, Lier en Tielen bereik je gemakkelijk het station van Herentals.

Voor tickets en info, surf naar www.belgianrail.be.

MET DE BUS

Elk uur passeren er verschillende bussen dicht bij de startlocatie met gemakkelijke verbindingen tussen onder meer Antwerpen, Turnhout, Leuven, Aarschot, Massenhoven, Lille, Poederlee, Zoersel, Malle en Broechem.

Voor tickets en info, surf naar www.delijn.be.

Ga jij deze sportieve uitdaging aan?

We kijken er naar uit om jullie opnieuw massaal te verwelkomen in de Herentalse bossen. Scoor je ticket snel online en zorg dat jij erbij bent!

Veelgestelde vragen

Alle parcours vertrekken vanuit de Kapel in Herentals (Wolstraat 27, 2200 Herentals).

De Olivia Fund 5 km volgt een eigen tour doorheen het groene Bloso-domein en langs de kleine Nete.

De Fintro Herentals 12 km, de Wolfstee Ten Miles en de ½ Marathon by STG trekken richting het Koningsbos voor een indrukwekkende beklimming van de Toeristentoren. Vervolgens gaat het door het bos richting de weilanden van Poederlee. De ½ Marathon pikt het natuurdomein Den Haert mee langs de Aa. Vervolgens splitsen de parcours en gaat de Fintro Herentals 12 km langs het Koningsbos terug richting het historische stadscentrum van Herentals.

Voor de Wolfstee Ten Miles en ½ Marathon by STG hebben we nog prachtige single tracks richting ’t Zwart Water in petto, met voor de ½ Marathon ook een pittige zandstrook inbegrepen.

Het parcours van Olivia 5 km gaat 3 km door het Koningsbos terug richting aankomst. Het parcours van Fintro Herentals 12 km gaat langs de velden richting het bos van het Zwart Water. De Wolfstee Ten Miles & ½ Marathon by STG krijgen nog een extra natuurdomein voorgeschoteld in Lille.

Noteer alvast het nummer 0497 44 68 23 in je gsm. Op dit nummer kan je de verantwoordelijke bereiken die ervoor zorgt dat iemand van de EHBO ter plaatse kan komen. In de Kapel zal ook een EHBO-post zijn om bleinen of andere blessures te behandelen. Ook op de bevoorradingsposten kunnen ze EHBO-medewerkers oproepen om je eventueel verder te helpen.

 #GoGreen We moedigen je aan om afvalarm te zijn op ons evenement en je eigen drinkbus mee te nemen. Zo houden we het bos proper en maken we geen onnodig grote afvalberg.

Aan de start/ finish is ook steeds de eerste bevoorradingspost waar je voor/na het lopen iets mag nemen om te drinken.

Olivia 5 km

Éen bevoorradingspost op 3 km (met sportdrank).

Fintro Herentals 12 km

Twee bevoorradingsposten. De eerste op 3 km (met sportdrank), de tweede op 7,5 km (met sportdrank).

Ten Miles by Wolfstee

Drie bevoorradingsposten. De eerste op 3 km (met sportdrank), de tweede op 7 km (met sportdrank) en de laatste op 12 km.

½ Marathon by STG

Vier bevoorradingsposten. De eerste op 4,5 km (met verse, ambachtelijke wafels), de tweede op 7,5 km (met sportdrank), de derde op 11,5 km (met sportdrank) en de laatste op 17 km.

Sterk gekoeld water is niet ideaal tijdens het lopen, daarom kiezen we bewust voor eerder lauw water.

Op iedere bevoorradingspost staat een drinkbakje voor je trouwe viervoeter. Spreek gerust iemand op de bevoorrading aan als je je geblesseerd hebt, zij roepen onze EHBO-medewerkers op die je graag verder helpen. Noteer alvast 0497 44 68 23 in je gsm om hulp op te roepen indien nodig.

Ja. Je kan je spullen zoals rugzakken, handtassen, jassen, … veilig achterlaten in onze bewaakte tassenbewaring/vestiaire. Deze dienst bieden we volledig gratis aan. Let wel, de organisatie is niet verantwoordelijk voor eventuele diefstallen.

Ja. Ook wandelaars zijn meer dan welkom om onze parcours te ontdekken.

Geen nood. Check eerst je spamfolder, normaal vind je het hier wel in terug. Soms komen de e-tickets bij je spam terecht. Vind je je ticket niet in je spamfolder terugvind? Mail dan eventjes naar info@netelandnatuurloop.be. Kenneth helpt je met plezier verder.

Neen, zeker niet! Met de nieuwste scanmethodes van SeeTickets, scannen wij gemakkelijk je ticket van op jouw GSM of tablet. Je moet het dus zeker niet afprinten! Zo denken we samen aan de natuur.

Ja. Er zijn twee kleedkamers voorzien (mannen en vrouwen) waar je je kan omkleden voor of na het lopen.

Neen. Er zijn geen douchefaciliteiten aanwezig.

Ja. Er gaat natuurlijk niets boven een heerlijke hamburger met ajuintjes na het joggen. “Ons moeke” maakt opnieuw heerlijk verse dagsoep. Verder bieden we ook iets kleins aan zoals een zakje zout/paprika chips. Bovendien gaat ook deze opbrengst integraal naar het Olivia Fund. 

Je kids leven zich naar hartenlust uit in de Kids Corner. Twee leuke springkastelen houden je kids lang genoeg zoet zodat jij sportief geniet van onze prachtige parcours. 

Ja. Tuurlijk is jouw trouwe viervoeter welkom! We hebben zelfs elk jaar heel wat canicrossers. Daarom voorzien we ook op elke bevoorrading een bakje met water voor jouw loop- / wandelpartner. Dus onze deal: wij voorzien drinken, voorzie jij de kakzakjes? 😉