De Neteland Natuurloop

Alle praktische info

Over de Natuurloop

De Neteland Natuurloop is een jaarlijkse, recreatieve natuurloop doorheen de Herentalse bossen. Het doel van de Natuurloop is om te genieten van de natuur die je ook dicht bij huis vindt. Vandaar werken wij ook niet met een tijdsregistratie. Er zijn vier afstanden die je kan lopen of wandelen 5, 12, 16 of 21 kilometer. Nadien kan je rustig nakaarten op een aangenaam terras, steeds met respect voor de coronamaatregelen. Het terras is zowel overdekt (een tent) als in open lucht. 

Inschrijven

Tickets kunnen uitsluitend aangekocht worden via deze website. De deelnameprijs hangt van de afstand af. (10-16 euro). Boeken doe je via onderstaande knop.

Inbegrepen

  • Je steunt integraal het goede doel, het Olivia Fund
  • Uniek en prachtig parcours met seingevers, bevoorradingsposten, sportdrank,…
  • Onderweg toegang tot de Toeristentoren t.w.v. 1 euro
  • Één gratis Filou-biertje aan de finish
  • Kleedkamers en douches zijn gratis, maar beperkt aanwezig (onder voorbehoud coronamaatregelen) 
  • Gratis bewaring sporttassen. De tassenbewaring staat steeds onder toezicht, maar de organisatie kan niet verantwoordelijk gesteld worden voor diefstal door derden.
  • EHBO dankzij Ambulancedienst Rescue Herentals vzw 
  • Genomen foto’s volgen nadien op de website en sociale media. Sta je er tussen maar heb je dit liever niet online? Stuur ons dan een mailtje via de contactpagina.

Medisch advies

De organisatie van de Neteland Natuurloop raadt iedereen aan om geen zware inspanningen te leveren waarop men fysiek niet goed voorbereid is. Maak verstandige keuzes aangaande de afstand die je wil afleggen en/of het tempo dat je je lichaam wil opleggen. De Neteland Natuurloop is een recreatieve natuurloop, zonder tijdsregistratie en prestatiebeloningen. Wie prestatiegericht en aan hoge intensiteit wil sporten, laat zich best jaarlijks controleren door een (sport-)arts.

Als deelnemer moet je geen medische attesten voorleggen. Het is aan de sporter zelf om te beslissen hoe hij omgaat met de informatie die hij meekrijgt tijdens een medische controle. De organisatie van de Neteland Natuurloop draagt dienaangaande geen verantwoordelijkheid. 

Bereikbaarheid

MET DE FIETS

We voorzien een fietsenstalling aan de startlocatie (Wijngaard 10, 2200 Herentals) voor zij die met de fiets komen.

MET DE AUTO

Er zijn geen parkeerplaatsen beschikbaar aan de startlocatie. Als bezoeker mag je niet met de auto in de Wijngaard parkeren.

Op onderstaande parkings kan je gratis parkeren:

Vanaf beide parkings is de route tot aan de startlocatie afgepijld.

MET DE TREIN

Vanuit het station Herentals vertrekken dagelijks treinen naar onder meer Antwerpen, Brugge, Kortrijk, Gent, Hasselt, Mechelen, Leuven en Luik. Ook via onze buurgemeenten Geel, Turnhout, Olen, Mol, Lier en Tielen bereik je gemakkelijk het station van Herentals.

Voor tickets en info, surf naar www.belgianrail.be.

MET DE BUS

Elk uur passeren er verschillende bussen dicht bij de startlocatie met gemakkelijke verbindingen tussen onder meer Antwerpen, Turnhout, Leuven, Aarschot, Massenhoven, Lille, Poederlee, Zoersel, Malle en Broechem.

Voor tickets en info, surf naar www.delijn.be.

Na een jaar zien wij jou eindelijk terug!

De editie van 2021 zal er hoogstwaarschijnlijk wel een beetje anders uitzien dan onze laatste editie van 2019. Maar anders wilt natuurlijk niet zeggen minder gezellig! Wij gaan 100% voor een (veilige) top-editie, waar sportief genieten centraal staat.

De juiste COVID-richtlijnen en geldende maatregelen worden gecommuniceerd van zodra bekend.

Veelgestelde vragen