De Neteland Natuurloop

Onze prachtige parcours

Welke loop jij?

De Herentalse natuurpracht in de kijker zetten waarin ruimte is om sportief te genieten. Dat is kort en bondig de bestaansreden van onze organisatie. Daarom hebben we vier prachtige maar pittige parcours uitgewerkt in de Herentalse natuur.

Wist je dat?
Tijdens alle parcours beklim je gratis de Toeristentoren met haar 112 treden. Van bovenop de toren heb je een geweldig mooi uitzicht over de ganse regio en spot je -op een open dag- zelfs het Atomium!

Neteloop (164 van 232)
5KM by Olivia Fund
De 5 km is geknipt voor de beginnende jogger. Een pittig begin langs de Kruisweg neemt je mee op hét hoogtepunt van Herentals, de Toeristentoren. 112 treden later sta je versteld van het magnifieke uitzicht over de regio. Vervolgens neemt het parcours je mee op sleeptouw over enkele pittige hellingen. Na ongeveer 3 km kom je aan op de eerste bevoorradingspost (onder voorbehoud van de coronamaatregelen). Dan volg je ongeveer 800 meter de Watervoort om later opnieuw het Koningsbos in te duiken. Nog ongeveer 2 km later staat je frisse Filou op jou te wachten. Kriebelt het om de 5 km te lopen?
BOEK JE TICKETS
Neteloop (127 van 232)
12KM by Fintro Herentals
De 12 km daagt je al wat meer uit. Tot aan de 3de kilometer loopt het parcours gelijk met de 6 km. Je beklimt dus ook de Toeristentoren. Na 3 km ga je de velden van Poederlee in. Gelukkig kom je al snel terug een bevoorradingspost tegen met sportdrank. Na deze snelle energieboost ontdek je het bos van het Zwart Water. Hier wacht een pittige zandstrook van 800 meter. Na de zandstrook geniet je van het prachtige uitzicht over het Zwart Water. De finish -en je Filou- zijn nog maar 2,5 km verwijderd vanaf hier. Beginnen je benen te tintelen van de goesting?
BOEK JE TICKETS
Neteloop (216 van 232)
Ten Miles by Wolfstee
De Wolfstee Ten Miles volgt hetzelfde parcours als de 12 km met beklimming van de Toeristentoren, een passage langs de velden in Poederlee, het Zwart Water en een pittige zandstrook. Wel loop je nog langs een mooi stukje van de Aa. Hier ontdek je een onontgonnen bos waar je zelfs de kans hebt om herten te spotten. Zin gekregen in de Wolfstee Ten Miles?
BOEK JE TICKETS
Neteloop (170 van 232)
½ Marathon by STG
En dan het paradepaardje van deze 6e editie: de ½ Marathon by STG. Je loopt eerst door de weidse velden, om na ongeveer 1,5 km uit te komen langs de Nete die zich een weg meandert door het knappe landschap. Je volgt de Nete ongeveer 1,5 km. Aan de Hut loop je over de prachtige bruggetjes richting Kasteel Le Paige. Na ongeveer 5 km in de benen te hebben storm je de trappen van de Kruisweg op en volg je het parcours van de 16 km. Een absolute aanrader voor de ervaren jogger.
BOEK JE TICKETS

Wat krijg je?