De Neteland Natuurloop

Onze prachtige parcours

Welke loop jij?

De Herentalse natuurpracht in de kijker zetten waar ruimte is om sportief te genieten. Dat is waarom we gestart zijn met de natuurloop. We schotelen je graag vier pittige, maar werkelijk prachtige parcours voor. 

Wist-je-dat?
Als je de 12, 16 of 21 km loopt, beklim je gratis de Toeristentoren met haar 112 treden. Van bovenop de toren heb je een geweldig mooi uitzicht over de hele regio en spot je – op een heldere dag- zelfs het Atomium in Brussel.

5 km

Olivia Fund

De 5 km is geknipt voor de beginnende jogger. We nemen je mee op een ontdekkingstocht doorheen het Bloso-domein van Herentals. De kleine Nete meandert zich een weg doorheen de groene omgeving. Bovendien worden in deze bossen echte atleten gekweekt, wat een pittig maar prachtig parcours garandeert. Laat je op sleeptouw nemen voor een tocht van 5 km, where nature meets urban running. Kriebelt het om de 5 km te lopen?

12 km

Fintro Herentals

De 12 km daagt je al wat meer uit. Je duikt na een korte passage aan het historische Kasteel Le Paige en de Nete, het Koningsbos is. Daar wacht de Toeristentoren met haar 112 treden. Enkele pittige beklimmingen later, loop je dwars door weidse velden van Poederlee. Daar splitst het parcours met de 16 en 21 km. Je loopt terug doorheen het Koningsbos over single tracks en pittige hellingen richting het historische stadscentrum van Herentals om te finishen in het pittoreske Begijnhof.  Beginnen je benen te tintelen van de goesting?

Ten Miles

Wolfstee

De Wolfstee Ten Miles volgt hetzelfde begin als de 12 km met beklimming van de Toeristentoren, een passage langs het Koningsbos en de velden in Poederlee. Bij de splitsing loopt het langs een knappe single track richting het Zwart Water waar je een prachtig verzicht hebt op de waterpartij.   Zin gekregen in de Wolfstee Ten Miles?

½ Marathon

STG Group

En dan het paradepaardje van deze 8e editie: de ½ Marathon by STG. Het begin loopt gelijk met de 11 en 16 km. In de velden van Poederlee pik je echter nog een extra natuurdomein mee. Een mooi stukje langs de Aa waar je passeert. Hier ontdek je een onontgonnen bos waar je zelfs de kans hebt om herten te spotten. Een absolute aanrader voor de ervaren jogger.

Wat krijg je?